Pentru recunoașterea independenței regiunilor separatiste Abhazia și Osetia de sud din Georgia, Federația Rusă a plătit deja 3.25 mlrd USD, anunța recent, revista Kommersant-Vlasti.
Cel mai mult a primit Venezuela - 2.2 mlrd USD, după care urmează Nicaragua - un miliard USD și Nauru – 50 mil. USD.
Fiecare cetățean al Federației Ruse a plătit deja câte 22.9 USD
Fiecare cetățean al Federației Ruse (141.9 mil. locuitori) a plătit deja câte 22.9 USD, pentru recunoașterea independenței celor două regiuni rebele. Suma ar fi suficientă pentru procurarea a 4.5 sticle de votcă, constată publicația rusă.
Calculat pe cap de locuitor al celor două regiuni rebele (214 mii în Abhazia și 72 mii în Osetia de sud), apoi se ajunge la o cifră de 11 364 USD, ceea ce ar ajunge pentru achiziția unui automobil nou de producție nerusească din clasa econom.
Dacă aceleași cifre ar fi valabile și în cazul regiunii transnistrene, apoi Federația Rusă ar fi urmat să achite încă 6.25 mlrd USD.
Echivalentul a 877 sticle de votcă
Potrivit Kommersant-Vlasti, dacă un venezuelian a primit de la Rusia în medie 79.4 USD pentru că țara sa a recunoscut independența regiunilor separatiste, apoi un locuitor din Nicaragua – 169.5 USD, iar din Nauru – 3571 USD. Media este de 96.7 USD. Dacă cifra ar fi valabilă pentru toate statele lumii, apoi recunoașterea independenței celor două regiuni rebele de către întreaga comunitate internațională ar costa Federația Rusă circa 644 mlrd USD. Altfel spus fiecare cetățean al Rusiei ar urma să plătească câte 4538 USD, ceea ce ar reprezenta costul a 877 sticle de votcă.
Calculat pe cap de locuitor al regiunilor separatiste aceasta ar constitui 2.25 mil. USD, prețul unei case în cele mai prestigioase suburbii ale Moscovei.
Mi-a plăcut analiza. Vreau să ştiu dacă extrapolarea s-a făcut în baza numărului de ţări sau în baza numărului populaţiei?
RăspundețiȘtergereFaza cu sticlele de votcă e absolut genială, dar cred că ruşii pot cumpăra votca şi mai ieften :) adică cu 4538 USD ar putea servi şi mai multă votcă decît 877 sticle
Extrapolarea s-a facut pe baza tarilor membre ONU si populatiei din Federatia Rusa, sau din regiunile rebele. Cat despre votca ieftina si la ei a fost introdus pretul minim. Kommersant a luat ca pret mediu orientativ 150 ruble sticla.
RăspundețiȘtergere