duminică, 23 mai 2010

Plahotniuc îşi pregăteşte ieşirea publică?!


Zilele trecute în aproape toată mass-media necomunistă a fost publicat anunţul precum că "la initiativa Presedintelui Consiliului de Administratie Victoriabank, Dl. Vladimir Plahotniuc, Comitetul Directorilor a Bancii Comerciale “Victoriabank” a luat decizia de a lansa programul de burse destinat studentilor absolventi in anul 2011. In cadrul acestui program, 100 de studenti ai UTM, ASEM si USM, selectati in baza de concurs, vor beneficia de burse pentru anul de studii 2010-2011 si vor primi suport in angajarea ulterioara in câmpul muncii".
Cum poate a fi interpretat acest anunţ. Responsabilitate Corporativa Sociala, precum susţine banca? Posibil. Dar mai degrabă miroase a prim pas spre ieşirea la public a misteriosului mister Plahotniuc. Cel despre care vorbeşte tot târgul, dar nimeni nu-l cunoaşte. De acu încolo ne putem aştepta la noi apariţii publice a misteriosului mister Plahotniuc.
Potrivit datelor culese,
pare a fi cel mai controversat şi „din umbră” om de afaceri din Moldova. Toţi ştiu de el, dar nimeni nu l-a văzut. Nu există un interviu cu el, care să fie publicat în presă. Despre fotografii cu el, nici vorbă. Cu toate acestea o mare parte din lumea de afaceri, şi nu numai îl consideră drept unul dintre cei mai buni şi eficienţi manageri din Moldova. A devenit deja o regulă nescrisă: unde îşi pune amprenta Plahotniuc, afacerea merge ca pe roate.
Din datele culese, cariera de manager a început-o administrând cu succes o reţea de dealeri a ţigărilor produse de Tutun-CTC în anii 1998-2001. Din 2002, devine manager general la Petrom-Moldova, pe care în scurt timp a transformat-o în lider al pieţei produselor petroliere. Pe lângă afacerile cu petrol, s-a implicat activ în afaceri imobiliare, construcţii, bănci şi finanţe, transport, mass-media, publicitate, servicii hoteliere etc.

Conform unor publicaţii în 2008 a fost la un pas de a deveni premier.

A fost foarte apropiat de familia Voronin, căreia ani de zile ia administrat afacerile. Acum le are pe ale sale. Aşteptăm ce va urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu