luni, 18 februarie 2013

Concurs Aridon: Cum o cămaşă importată cu 13 lei ajunge să coste peste 400 de lei

Zilele acestea compania Aridon desfăşoară un concurs în cadrul căruia participanţii pot câştiga un voucher de 500 lei pentru cumpărături în magazinele rețelei şi chiar o călătorie pentru două persoane cu avionul în week-end în or. Istanbul, Turcia.
Singura condiţie este ca participantul să răspundă la întrebările despre Aridon, puse de către prezentatorii unei televiziuni. 
Nu ştiu ce întrebări vor fi puse acolo dar am şi eu una: Cum se întâmplă că această companie importă cămaşi la preţul de 13,2 lei şi le vinde în magazine cu circa 470 de lei bucata. 

Un raport al Curţii de Conturi din anul 2011 constata că "la stabilirea valorii în vamă a unor mărfuri importate din Turcia, China, Emiratele Arabe Unite şi Ucraina, în lipsa preţului de referinţă stabilit de SV drept călăuză la unele poziţii tarifare, se ia în consideraţie preţul din factura comercială (invoice), care este diminuat. În anul 2010, agenţii economici S.R.L. „Aridon”, S.R.L. ”Tomigan şi S.R.L. „Convizir-Grup” au importat „cămăşi pentru bărbaţi din in” cu codul marfar 620590100, în sumă totală de 635,3 mii lei, la preţul mediu de 13,2 lei pentru o unitate. Luînd în consideraţie faptul că preţul de referinţa la marfa similară, dar din sintetică şi materiale textile, constituie 25,0 lei şi, respectiv, 26,8 lei pentru o unitate (nu material natural - in), venitul ratat al bugetului a constituit 156,2 mii lei". Interesant este cum vameşii au acceptat să devameze marfa la un astfel de preţ.
Dacă aţi văzut undeva cămaşe Aridon la preţul de 13 sau 25 de lei vă rog să mă anunţati, sunt gata să cumpăr angros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu