marți, 22 februarie 2011

Este incredibil ca un kaghebist rus să îl asasineze pe altul


Vestea precum că directorul adjunct al Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB), Veaceslav Ușakov ar fi stat în spatele pregătirii asasinării lui Igor Smirnov ma cutremurat. Se nasc şi în Rusia patrioţi ai Moldovei lui Ştefan cel Mare!
După o scurtă documentare şi mai ales după lectura articolului în care ziaristul rus Iuri Neresov, susţine precum că generalul Uşakov ar fi fost în anul 2002, unul din organizatorii operaţiunii Dvina de înlăturare a lui Igor Smirnov de la putere de la Tiraspol mi-am dat seama că totul este o scorneală banală.
Articolul publicat încă în anul 2002, abundă de inexactităţi şi aberaţii patriotarde ruseşti specifice publicaţiilor naţionaliste şi ultranaţionaliste din Rusia, sau celor din Transnistria.

Autorul Iuri Neresov şi astăzi îşi publică divagaţiile sale pe site-urile din Rusia, unde îi acuză pe Putin şi Medevedev că se închina Occidentului, că au vândut ţara, iar ziariştii serioşi îi zic Şarpele, Vipera şi char Змей Поганый.
Articolele sale arată clar că autorul face parte din aceeaşi tagmă de autori ca şi Corneliu Vadim Tudor din România, sau Aleksandr Prohanov din Rusia etc.
Poate că autorii serioşi de la noi ar trebui să caute în altă parte cauza demisiei generalului Uşakov. Prea banală pare această explicaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu